Ibiza Voor iedereen wel iets

Hallo daar! Welkom op de pagina die jullie hopelijk veel leuke dingen kan bijbrengen over het eiland waar wij onze zaak naar vernoemd hebben. Deze pagina is gebaseerd op informatie van; www.mijnibizatips.nl deze website is van een stel die al meer dan 25 jaar naar het eiland toe gaan. En natuurlijk informatie die vanuit onze bezoeken is opgedaan. Veel lees plezier!

Iedereen is enorm benieuwd naar het eiland en om eventuele teleurstellingen te voorkomen adviseren wij je goed uit te zoeken wat je wilt, want Ibiza is zo veelzijdig. Hou je van feesten, dan moet je niet in het noorden zitten. Hou je van rust, zoek dan het binnenland op – de campo, of het Noorden. Wil je alles bij de hand hebben, zoek dan in de omgeving van Ibiza stad, want daar heb je strand – Figueretas, Talamanca of Playa den Bossa – en barretjes en restaurants bij de hand. Wil je in de buurt zitten van de hippiemarkten en nog een beetje “eenvoudig”  Ibiza leren kennen, dan kun je het beste naar de oostkust en wil je juist genieten van de meest spectaculaire zonsondergangen, dan raden we je de westkust aan.

In al die jaren dat we op Ibiza komen, hebben we veel moois meegemaakt, nieuwe baaitjes ontdekt ( wat zijn er daar veel van ), leuke mensen ontmoet, gezellige restaurants gevonden, prachtige natuur gezien en plekjes waar we verliefd op zijn geworden en nog steeds ontdekken we nieuwe dingen. Het houdt nooit op en we maken iedere keer weer iets bijzonders mee. …….. En zeker weten, het speciale gevoel zal nooit ophouden. Op Ibiza zeggen wij altijd…. we zien wel waar de wind ons heen waait !

Dianne en Clemens van Bracht (www.mijnibizatips.nl)

Onze top 5 Strand, Club, Restaurant, Specials

1: Playa D’en Bossa; is het langste strand van Ibiza en is bezaaid met beachclubs en restaurants variërend van hip tot plat. Het heldere water en het fijne zand zorgen ervoor dat dit een ideale en veilige plek is voor kinderen. Ook hier heb je een mooi uitzicht over het oude gedeelte van Ibiza stad. Grote hotels, hippe beachclubs en muziek schetsen het beeld van Playa d’en Bossa. Bekende hotels als Ushuaïa en het Hard Rock Hotel bevinden zich aan het strand. In het midden van het strand bevind zich Bora Bora Bar die zowel overdag als in de avond Ibiza House op een goed volume draaien.

2: Cala Comte; Soms kom je op plekje’s waar je, als je er geweest bent, een speciaal gevoel aan over houdt. Dat is absoluut het geval met Cala Comte. Hier vonden we het heerlijke restaurant Sunset Ashram op een super plek. Wat een leuke beachbar/restaurant. En hier kregen we dat zo speciale “Ibiza gevoel”. Een super aanrader wat ons betreft.
Ja, …….en dan hebben we het nog niet over de wijntje’s of de sangria gehad, want op zo’n plek smaken die echt nog beter.

3: Ses Salinas; In het Zuiden van Ibiza, vlakbij het vliegveld, vind je het heerlijke strand van Salinas. Volg bij de zoutmeren de weg naar rechts en je komt vanzelf bij dit strand terecht. Er is hier een groot (betaald) parkeerterrein waar je makkelijk je auto (zelfs in de schaduw) kwijt kunt. Vanaf dit parkeerterrein kun je via diverse paden door het dennenbos naar het strand lopen. Het strand is ongeveer een kilometer lang en de zee is hier mooi helder.
Er zijn op dit strand 4 beachbars; Sa TrinxaJockey Club
 , Malibu en Guarana. 4 Toplokaties waar het geweldig vertoeven is. Doe eens een lunch bij een van de beachclubs en beleef de heerlijke sfeer.

5: Cala Bassa; Ten westen van de baai van San Antonio ligt Cala Bassa, zowel bereikbaar per auto en bus als per veerboot. Het strand hoort in populariteit tot de TOP 5 op Ibiza. Het wordt veel bezocht en biedt dan ook veel voorzieningen, zoals horeca en de aanwezigheid van veel luxe strandstoelen. Je kunt er ook waterskiën en jetskiën, of rondvaren op een waterfiets. In de zomer komen er vooral veel gezinnen met kinderen, vanwege de zanderige zeebodem en het ondiepe water.

4: Cala Vadella; In het westen van het eiland vind je een van de mooiste pareltjes van Ibiza : Cala Vadella. Een prachtige baai bijna ingesloten tussen de rotsen. Het heerlijke zandstrand, dat langzaam afloopt in de zee, is een paradijs en zeer veilig voor kinderen.

1: HÏ IBIZA; In voormalig nachtclub en party-icoon Space in Playa d’en Bossa, is nu onder toeziend oog van Ushuaia, HÏ IBIZA gevestigd. En is nu de nieuwste en meest moderne club op het eiland. Feesten 2017: Martin Garrix Multiply, Eric Prydz, Armin van Buuren + Sunnery James & Ryan Marciano, In the dark (Techno), HÏ Sundays (Bv. Hardwell, Oliver Heldens)

2: Pacha; Gelegen in Ibiza Stad, is met onder andere het kersen logo, één van de meest beroemde en oudste clubs op Ibiza. In die tijd heeft het een ongeëvenaarde reputatie opgebouwd als het gaat om behandelen van VIPS, Rich and Famous en natuurlijk het geven van spectaculaire feesten met de beste DJ’s ter wereld. Een must see als je van goede feestjes houdt. Pacha is als enige grote club heel het jaar open. Feesten 2017: Flower Power, My House by Martin Solveig, F *** Me I’m Famous by David Guetta, Pure Pacha / Paris by Night by Bob Sinclair, Solomun+1

3: Amnesia; gelegen in San Antonio is al lang het decor van één van Ibiza’s beste nachtclubs. Meerdere ruimtes bieden de beste techno, ontspannende sferen en diepe house beats. De bovenste verdiepingen van Amnesia zijn VIP, en bieden een prachtig uitzicht op de feestvreugde eronder. Feesten 2017: Cocoon met bv Sven Vath, Together met bv Rudimental, Cream met bv Paul van Dyk en Camelphat, Foam and Diamonds by Paris Hilton en Blackout by Dimitri Vegas and Like Mike.

4: Ushuaia Ibiza Beach Hotel; ligt tegenover Hi. Het is een stijlvolle locatie die grote DJ’s een geweldig podium bieden. In een paar jaar is Ushuaia uitgegroeid tot één van de bekendste revenues op Ibiza voor zowel VIPS als echte party liefhebbers. Ushuaia biedt jou door de vroege openingstijd (tot max 00:00) de kans om wereldberoemde DJ’s te aanschouwen in de warme zon of bij het zwembad. Feesten 2017: BIG by David Guetta, Tomorrowland by Dimitri Vegas and Like Mike, ANTS,  Martin Garrix en Kygo.

5: Privilege; De ‘World’s Biggest Club’ ligt natuurlijk op Ibiza, in San Rafael om precies te zijn. De omvang van de Main Room gaat buiten alle verwachtingen. Met een zwembad in het midden van een ruimte zo groot als een vliegtuighangar, 20 jaar ervaring in het organiseren van feestenen grootste dj’s is Privilege bij voorbaat een legendarische club.
Feesten 2017: Resistance, IAMARICHBITCH, Afterlife, Creamfields.

Tips
– Je moet vaak entree betalen en het is meestal goedkoper om van te voren al een entreekaartje te kopen op internet of bij één van de winkels/kantoortjes rondom de clubs.
-Hou in gedachte dat de entree en drankjes prijzen over het algemeen vrij hoog zijn bij de populairste clubs. Entree betaal je vaak tussen de € 20 – € 60 en voor een drankje, bijvoorbeeld een biertje vaak rond de € 12.
– De party scene vindt plaats van mei tot oktober, hierbuiten zijn de clubs dus ook gesloten!
– Voor de pre-parties kun je terecht bij de vele bars en beachclubs die Ibiza ook heeft. Een leuke beachclub is bijvoorbeeld Bora Bora.
– Op de stranden en in de barretjes vind je vaak proppers van de diverse discotheken. Zij bieden je eventuele kortingen of gratis entree aan.
– De opening- en closing parties worden vaak groot uitgepakt door de clubs. Daarom is het een aanrader om te checken of er een opening- of closingparty plaatsvindt tijdens jouw verblijf op Ibiza.